Stal Sport wint fusietornooi en mag zich 'de ploeg van 't stad' noemen

Print

Foto: André Caubergs

Paal

Beringen - KFC Flandria Paal mag met de organisatie van het fusietornooi en de viering 90 jaar Flandria terugkijken op een geslaagde 14-daagse

Het fusietornooi op 15 augustus kende een mooi einde. 3 mooie wedstrijden werden er om 14 – 16 en 18u gestreden en zo kon men dan de eindstand opmaken.
KFC Flandria Paal nam het op tegen Turkse FC. Tot de domme 1 – 2 ging het mooi op en neer. En met daarna de 1 – 3 was de veer gebroken zodat Turkse FC vlot en verdiend won met 1 – 6.
Voor plaats 3 en 4 ging het tussen Weerstand Koersel en KVK Beringen. Ook hier werd er gestreden voor wat men waard was. Koersel kwam op voorsprong en kon deze goed verdedigen om alsnog de stand te verdubbelen, Beringen kon nog een aansluitingstreffer scoren maar het was Koersel dat met een 2 – 1 zege de 3de plaats nam.
Voor de finale traden AC Tervant en Stal Sport aan. Een gelijk opgaande eerste helft. Maar het was toch Stal Sport dat de wedstrijd domineerde en dan oog met een ruime 1 – 5 zege verdiend het tornooi won.
Het was een mooi tornooi, veel inzet en fairplay, soms wel wat foutjes maar met een correcte arbitrage was dit ook steeds snel opgelost. Een berisping soms een kaart maar steeds om een, zo goed mogelijke, wijze manier beoordeeld. Jawel, ook de scheidsrechters hebben hun steentje bijgedragen aan het welslagen van dit tornooi.
Bij de prijsuitreiking, na de gebruikelijke woorden van dank en toelichting naar de toekomst mocht Henri Reynders, Beringse Verstandhouding, bijgestaan door Schepen van sport Dave Schops, Schepen Jean Vanhees en Pierre Aerts voor de Beringse verstandhouding de prijzen uitreiken.
In volgorde van 8 naar 2, KFC Flandria Paal, Turkse FC, KVK Beringen, Weerstand Koersel, AC Tervant kregen de ploegen een wedstrijdstrijdbal. Schepen Dave Schops mocht dan de beker van de stad overhandigen aan de winnende ploeg Stal Sport.
De fairplayploeg over het ganse tornooi was KVK Beringen, zij hadden geen enkele gele of rode kaart gekregen. In plaats van de schaal van de gemeente kreeg men nu een oefennet om op goal te leren schotten.
Als we in de termen van andere mogen spreken mag Stal sport, als winnaar van het jaarlijks fusietornooi, een jaar lang zeggen dat ze: “de ploeg van ‘tstad zijn”
Volgend jaar mogen ze deze titel gaan verdedigen op de pleinen van AC Tervant dat dan de organiserende club is. Zij mogen nu een jaar lang zeggen dat ze: “de ploeg van ‘tstad zijn”.


meer sfeerfoto's vind je op paalonline.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio