Cuyx weerlegt kritiek op parkeerbeleid Klokkenhof

Francis Croes

Camille Cuyx CD&V schepen van mobiliteit reageert op de kritiek van Open VLD t.av. het parkeerbeleid in de Klokkenhofstraat.

Om het wild parkeren langs de weg te ordenen hebben wij, vorig jaar, in overleg met de buurtbewoners afspraken gemaakt en evaluaties voorzien om tot een aanvaardbare oplossing te komen.

De duurtijd van het parkeren werd op advies van de buurtbewoners en de politie vastgelegd op maximum 3 uur, zoals aangegeven op het verkeersbord.

De invloed van de nieuwe woonwijk, inbreiding achter de Klokkenhof en de appartementen in het centrum, vragen wellicht bijsturingen.

De Klokkenhof is, in feite, een verbindingsweg waar best niet geparkeerd wordt.

Wegens ondoortastend optreden van het vorig bestuur werden allerlei nepoplossingen voorzien om de opgelegde parkeerruimten van appartementbouwers te omzeilen en werd het fietspad opgeofferd voor gevaarlijke parkeerplaatsen.

Als Open VLD, die nu kritiek uit, eertijds de moed had gehad om een duurzaam beleid te voeren waren die problemen in de Klokkenhofstraat niet ontstaan.

Conclusies trekken zonder de inhoud te onderzoeken is niet goed te keuren, laat staan dat men andere instanties betrekt en opdrachten wil geven.

Francis Croes

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio