© JEFFREY GAENS

Seraing bezorgt STVV koude douche

STVV - SERAING 1-2

PVL

Wie als titelkandidaat genoemd wordt kan in eigen huis maar best de drie punten thuis houden. Een ongeïnspireerd STVV faalde tegen Seraing in die missie en hinkt al na drie speeldagen tegen een achterstand aan op de koplopers.

De voor het overige sterk debuterende Rherras liet ex-Kanarie Dufer te makkelijk voorzetten, Stevance verlengde met de hak en Boumedienne hoefde maar binnen te tikken aan de tweede paal: 0-1 na een stukje slap verdedigen.

Het antwoord van de Kanaries liet niet op zich wachten. De schijnbaar onvermoeibare Hendrickx hield de bal goed bij en zonderde slim Lazaar af. Die nam de bezoekende doelman door de benen te grazen en haalde met de gelijkmaker meteen zijn gram voor zijn niet-selectie tegen Bergen.

In plaats van de tegenstander meteen bij de keel te grijpen, hinkten de Kanaries nog voor ze het goed en wel beseften opnieuw tegen een achterstand aan. Bojovic mocht bij een hoekschop van Dufer ongehinderd binnenknikken: 1-2.

Het mag duidelijk wezen: na drie speeldagen heeft Ferrera zijn ideale elf nog lang niet gevonden. Met een 4 op 9 is bovendien de valse start een feit.