© rl

Verdiende eerste zege voor United

HEIST - LOMMEL UNITED 2-3

Piet Dingens

Lommel United heeft zijn eerste driepunter op zak. Dankzij twee doelpunten van Regales en eentje van Trossard werd Heist in eigen huis opzijgezet. Een opsteker voor groenwit dat in de Antwerpse Zuiderkempen met een aantal flitsende combinaties de slechte competitiestart een halt toeriep. Al waren er tussen de bedrijven door ook twee beauties van de lokale held Bart Webers: 2-3.

Toen Regales zich knap vrij draaide en vanuit een erg scherpe hoek het bevrijdende gaatje zocht, bleef de grabbelende Vandenbossche in gebreke: 0-1. De Limburgers waren vanaf dan heer en meester.

De thuisploeg ontsnapte aan de vermoedelijke doodsteek en kreeg op slag van rust veel meer dan waar ze recht op had. Een afgeweerde hoge bal viel pardoes voor de rechtervoet van Webers en die haalde verwoestend uit: 1-1.

Maar het elftal van Stijn Vreven hoefde niet lang aangeslagen rond te lopen, want vroeg in de tweede helft deponeerde verdediger Gillis ongewild een lekker appeltje in de Lommelse fruitmand. Een stiftertje van de mee opgerukte Goossens vloog tegen zijn hand en ref Gleton legde de bal op de stip. Regales liet zich niet paaien en vlamde zijn tweede van de avond laag in de hoek: 1-2. In een erg spannend slot zorgden Trossard en Webers nog voor de kers op de taart.