Dortmund wint van Bayern dankzij Spiderman

Borussia Dortmund en Bayern München hebben het Duitse voetbalseizoen officieel op gang getrapt. Woensdag namen ze het in Dortmund tegen elkaar op in de strijd om de Duitse Supercup. ‘BVB’ haalde het daarin ietwat verrassend met 2-0.

Bayern, zonder Arjen Robben en Franck Ribéry, startte het best en dreigde via de Zwitserse WK-ganger Xherdan Shaqiri, maar die vond Dortmund-doelman Mitchell Langerak op zijn weg. De thuisploeg slaagde er daarna in om het evenwicht te herstellen en in de 23e minuut deed Henrik Mkhitaryan het uitverkochte Signal Idunapark een eerste keer ontploffen. Ook na de rust legde Dortmund het beste spel op de mat en in de 62e minuut zette Pierre-Emerick Aubameyang de 2-0 eindstand op het bord. De Gabonees vierde daarna op ludieke wijze, door het masker van Spiderman over zijn hoofd te trekken.

De Super Cup stond vooral in het teken van de terugkeer van Robert Lewandowski naar het Signal Idunapark. De Poolse spits maakte na vier seizoenen bij de Borussen in het tussenseizoen immers transfervrij de overstap naar de Rekordmeister.

Voor het derde opeenvolgende jaar was de Duitse Super Cup een duel tussen beide ploegen. In 2012 trok Bayern aan het langste eind en net als dit jaar toonde Dortmund zich ook vorig seizoen de beste.