© rr

Standard-fans woedend om transfer 'stuk vuil' Defour

De transfer van Steven Defour beroerde de Belgische voetbalwereld. Anderlecht-fans springen een gat in de lucht met hun nieuwste aanwinst, maar aan de boorden van de Maas kan men maar weinig begrip opbrengen voor de keuze van hun ex-kapitein. Standard-supporter Rutger Goeminne verwoordt zijn walging in een open brief aan Defour.

Wim Conings

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De open brief is getiteld 'Hoe passie plaats maakte voor apathie.' Goeminne voelt zich duidelijk verraden door de voormalige kapitein van Standard, die in het verleden te kennen gaf nooit voor Anderlecht te zullen spelen.

'Jij was een Rouche geworden', klinkt het. 'Althans, dat deed je iedereen en vooral jezelf geloven. Na 5 fantastische jaren verliet je Luik om een stap hogerop te zetten. De transfer was jou door iedereen van harte gegund, die weigering om Europees te spelen voor Standard werd je zelfs met plezier vergeven. Dagelijks ontving je berichten op Twitter van Standardfans om jou te herinneren aan en te bedanken voor die mooie periode. Telkens je in Luik terugkwam werd je aangesproken als ‘Captain’, onze captain. Toen je onlangs een domme rode kaart kreeg op het WK waren het de Standardsupporters die als één blok jou verdedigden, niets kon je misdoen voor ons, onze captain.'

'Vanaf vandaag ben je nergens nog geliefd. Waar je na je overstap van Genk uiteindelijk nog in slaagde bij Standard, is nu ook voer voor de vuilbak: De woorden ‘geloofwaardigheid’ of ‘clubliefde’ zullen nooit nog met jou in verband gebracht worden. Vanaf heden ben je nergens nog een held. Vanaf heden ben je enkel nog de boeman. Ook in wat voor kort jouw Sclessin heette, zal je nu behandeld worden als een stuk vuil. Zelfs in je nieuwe thuishaven zal je nooit zo geliefd kunnen worden als je ooit was in Luik. Bij Anderlecht wil de harde kern en een deel van de supporters jou niet eens zien spelen in hun kleuren.'

Lees de volledige open brief via deze link.

'Geen fan van die Rode Duivel, maar hij mag ons helpen'

© ZoomIn

Steven Defour is de nieuwste aanwinst van RSC Anderlecht. En daar gaan de meeste supporters mee akkoord, ook al speelde Defour eerder voor grote concurrent Standard.