Twee bestuurders betrapt die achteruitrijdend file willen vermijden

Op de E40 richting kust ter hoogte van Aalter ontstond woensdagmiddag een lange file nadat een auto en drie vrachtwagens met elkaar in botsing kwamen. Twee chauffeurs die achteruit reden om de file te vermijden, moesten voor 15 dagen hun rijbewijs inleveren. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent.

Het ongeval gebeurde rond 10.30 uur richting kust. Een wagen, bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Laarne, reed op de linkerrijstrook toen ze plots naar rechts uitweek om alsnog de snelweg te verlaten via de afrit Aalter. Daar kwam ze in botsing met een vrachtwagen, waarna nog eens twee wagens botsten. De vrouw werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het AZ Sint-Jan in Brugge.

In de file die daarop ontstond betrapte de politie twee chauffeurs op verkeersonveilig gedrag. Een wagen stond in de file en reed achteruit op de pechstrook terug tot de volgende afrit van Nevele. Een tweede wagen reed in Nevele de E40 op. Toen hij de file opmerkte, reed ook hij achteruit. Het parket van Gent trok hun rijbewijs voor 15 dagen in.