© AFP

Kompany tekent nieuw contract bij Manchester City

Vincent Kompany tekende vandaag een nieuw, vijfjarig contract bij Manchester City. De captain arriveerde in de zomer van 2008 bij City en kreeg al een eerste in 2012, kort na het veroveren van de Engelse landstitel.

Bart Lagae

Na een nieuwe titel, in 2014, tekent Kompany dus een nieuwe verbintenis. Als de Belg het nieuwe contract uitdient zal hij 33 zijn en tien jaar bij de Citizens hebben gespeeld. Hij zou tussen 120.000 en 130.000 pond per week (150.000 à 160.000 euro) plus bonussen verdienen. Daardoor blijft hij sowieso één van de topverdieners bij Manchester City én de best betaalde Belgische profvoetballer.

'Toen ik hier aankwam in 2008, had ik nooit durven dromen wat we de afgelopen zes jaar bereikt hebben', vertelt de kapitein van de Rode Duivels op de website van Manchester City. 'Vandaag zijn we sterker dan ooit: op alle posities hebben we concurrentie en de kleedkamer zit vol met buitengewone, gemotiveerde mensen die samen geschiedenis willen blijven schrijven. De Premier League twee keer winnen en de FA Cup en de Capital One Cup de lucht in mogen houden waren vier van de beste dagen van mijn leven, maar ik geloof dat er zo nog veel kansen aankomen. Waarom zou ik dan ergens anders naartoe gaan?'