Mannaert en Louwagie in Nieuwe Raad van Bestuur van Pro League

In de gebouwen de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in Brussel heeft de nieuwe Raad van Bestuur van de Pro League - de belangenvereniging van alle zestien eersteklassers - woensdagochtend zijn eerste bijeenkomst gehouden. Pro League-CEO Ludwig Sneyers was achteraf karig met commentaar, maar positief: ‘Het was een constructieve vergadering.’

‘Wat we vandaag precies besproken hebben? Daar ga ik liever niet in detail op in, maar we hebben ons beziggehouden met de installatie van de nieuwe Raad van Bestuur’, reageerde Sneyers. ‘Daarnaast hebben we ook uitgebreid gesproken over welke accenten we tijdens de komende periode op ons beleid gaan leggen. ‘Last but not least’ hebben we bepaalde voorbereidingen getroffen voor de Raad van Bestuur van de KBVB.’ De Raad van Bestuur van de voetbalbond zelf komt immers woensdagnamiddag ook nog samen.

Nieuwkomers in de RvB van de Pro League zijn Club Brugge-manager Vincent Mannaert, AA Gent-manager Michel Louwagie en Charleroi-manager Mehdi Bayat. Ook Thierry De Ridder, voormalig Marketing Manager van sportmerk Nike, treedt toe. De samenstelling is dus als volgt: Joseph Allijns (KV Kortrijk), Mehdi Bayat (Charleroi), Johan Timmermans (KV Mechelen), Herman Van Holsbeeck (Anderlecht), Michel Louwagie (AA Gent), Vincent Mannaert (Club Brugge), Michel Dupont (onafhankelijk), Peter Quaghebeur (onafhankelijk) en Thierry De Ridder (onafhankelijk).