© jef gabriels

© jef gabriels

© jef gabriels

© jef gabriels

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Incuba-Thor klaar om eerste bedrijven op te vangen.

Er leeft wat op het Thorpark in Waterschei. Energyville, Incuba-Thor en T² zijn misschien nog relatief onbekende namen, maar daar komt verandering in.

jef gabriels

De bouw van EnergyVille is volop bezig. Energyville is een Europees erkend Universitair onderzoeksinstituut op gebied van geavanceerd energieonderzoek. Er zullen in de beginfase 200 wetenschappers tewerkgesteld worden, die zich concentreren op slimme netten om optimaal gebruik te maken van de beschikbare energie.Vlakbij ligt de nieuwe incubator helemaal instapklaar voor bedrijven die kort bij dit Europees centrum van vooruitstrevend energie onderzoek willen zitten. Meer dan 5 000 m² vloeroppervlakte met modulair in te delen kantoorruimtes.

Een enthousiaste burgemeester Wim Dries was gastheer voor Rotary Genk-Noord tijdens een wandeling doorheen het IncubaThor gebouw, waar de modernste technieken optimaal gebruikt worden. Geen lichtschakelaars, alle verlichting werkt op bewegingssensoren en houdt rekening met het reeds aanwezige licht. Geen sleutels, alle deuren worden geopend met badge waaraan individuele toegangsrechten gekoppeld kunnen worden. Ook op gebied van koeling en verwarming zijn de modernste technieken toegepast.Vanaf september zullen de eerste bedrijfjes er hun activiteit ontplooien, voornamelijk in de sfeer van "slimme energie", met de bedoeling deze "broedplaats" te verlaten zodra ze daar helemaal klaar voor zijn.Ook het statige voormalige hoofdgebouw van de mijn van Waterschei krijgt binnenkort een grondige renovatie. De aannemer is reeds aangesteld. In dit gebouw zullen diensten ondergebracht worden ten behoeve van de bedrijven, de werknemers en de instellingen op het Thor Park. Daarbij wordt gedacht aan catering, vergaderaccommodatie, een centrale grote aula, kinderopvang, fitnesscentrum, ... Ernaast worden de plannen klaargemaakt van de T²-campus, wat staat voor Technologie en Talent en waar VDAB, Syntra en het Onderwijs mekaar vinden.Je merkt het misschien niet van op de André Dumontlaan, maar in het Thorpark wordt keihard gewerkt. Men zal er nog van opkijken!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio