© Archiefbeeld

Stormloop van Beatles-fans zorgt voor verkeersproblemen aan beroemde zebrapad Abbey Road

Het zebrapad op de Londense Abbey Road, waar de Beatles geposeerd hadden voor de hoes van hun gelijknamige studioalbum, heeft af te rekenen met een te grote toeloop van toeristen. Bijna 45 jaar nadat de lp uitkwam, zakken zo veel mensen naar de beroemde voetgangersoversteekplaats af dat het autoverkeer eronder lijdt en omwonenden en zaakvoerders hinder ondervinden.

Op de hoes van de in september 1969 uitgebracht Beatles-lp Abbey Road staan de vier Beatles afgebeeld die via het zebrapad de gelijknamige straat oversteken. Sindsdien zakken wel vaker fans van de legendarische Britse band naar Abbey Road af om zich in ware Beatles-stijl te laten fotograferen.

Om de toegenomen toeloop in goede banen te leiden, overweegt het stadsbestuur nu om helpers in te zetten die de toeristen bij het oversteken moeten begeleiden. Het systeem zou vergelijkbaar zijn met dat van de gemachtigde opzichters die in België de schoolkinderen de straat over helpen.

“Duizenden mensen komen naar dit kleine hoekje in Westminster, dat daar niet op voorzien is”, zegt gemeenteraadslid Lindsey Hall in de lokale krant Evening Standard. “We moeten iets doen.”

Abbey Road, waar de opnamestudio van The Beatles en tal van andere beroemde bands zoals Pink Floyd gevestigd is, is volgens Hall een van de belangrijkste toeristische attracties in Londen geworden.

(belga)