© Photo News

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null

Adrien Deghelt ontgoochelt in reeksen 110 meter horden

Adrien Deghelt (29) heeft zich woensdag op het EK atletiek in het Zwitserse Zürich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de 110 meter horden.

In de vierde (en laatste) reeks kwam Deghelt als achtste en allerlaatste over de streep in een tegenvallende 14.33. Daarmee bleef hij ruim boven zijn persoonlijk record (13.42) en seizoensbeste (13.67). Deghelt liep bovendien de traagste chrono van de dertig deelnemers.

De Fransman Pascal Martinot-Lagarde, de Brit William Sharman en de Rus Sergey Shubenkov klokten met 13.29 de snelste kwalificatietijd.

De eerste drie van elke reeks en de vier snelste verliezende tijden stootten door naar de halve finales. Die staan donderdagavond (19u15) op het programma.

'Ik miste de eerste horde en daarna deed ik maar wat', reageerde Deghelt, die zijn comeback in competitie maakte na een hamstringblessure. 'Ik raakte de horde echt hard en raakte daardoor uit evenwicht. Vervolgens moest ik achtervolgen. Ik wist dat ik niet de grote vorm te pakken had, maar dit was een domme fout. Ik mikte op een kanonstart en daardoor kwam ik te dicht bij de eerste horde. Ik weet niet of ik dit seizoen nog een wedstrijd ga lopen.'