Fabian Cancellara komt zondag naar Riemst

Blijkbaar charmeert Riemst, want voor het derde jaar op rij werden we geselecteerd om een rit van de Eneco Tour te organiseren, met name de slotrit en een tussenspurt. Kom naar dit topevenement en geniet volop van dit spetterend wielerfeest en de bijbehorende entourage! Place to be wordt ook voor deze editie de brug van Vroenhoven. Publiekstrekkers zijn Fabian Cancellara, Tom Boonen en Philippe Gilbert.

philippe reyners

Programma Eneco Tour slotrit op zondag 17 augustus aan de brug in Vroenhoven:

- Voor het 3de opeenvolgende jaar een gratis buitenkans voor alle wielerliefhebbers!- Vanaf 9.30 u. komen de deelnemende renners (22 topploegen!) voor de officiële voorstelling.- Om 12.00 u. kun je live de start bijwonen en vervolgens om 12.30 u. de doortocht met tussenspurt bergklassement Muizenberg.- Er is ook randanimatie met muziek, groot TV-scherm voor de live-uitzending vanaf 15.00 u., fietsenstand, …- Voor wie met de fiets komt, voorzien we gratis fietsparking ter hoogte van het monument van de Wereldvredesvlam aan de brug in Vroenhoven, maar ook aan de andere kant van die brug.- Er werd een prijsvraag georganiseerd, de 2 winnaars kunnen de slotrit vanuit de wedstrijdwagen volgen. De winnaars zijn: Claudine Nicolaes en Peter Ramaekers.- Leuke tip: mocht je geen inspiratie hebben voor een origineel (verjaardags)cadeau kun je ter gelegenheid van dit wielerevenement iemand of jezelf een VIP-brunch schenken; die vindt plaats van 10.30 u. tot 13.00 u.

Meer weten? Dienst Evenementen - Tongersesteenweg 8, Riemst - tel. 012 44 03 49 - gsm 0479 41 22 65 - evenementen@riemst.be

Mark Vos, burgemeester: "Riemst ligt goed in de markt, want met passende fierheid kunnen we aankondigen dat we - als enige Limburgse gemeente - opnieuw zijn geselecteerd om de start van de slotrit, inclusief een tussenspurt van de Eneco Tour 2014 te mogen organiseren. Dit gegeven kadert letterlijk en figuurlijk mooi in het 75-jarig bestaan van het Albertkanaal, want het is aan de brug in Vroenhoven waar het op zondag 17 augustus allemaal te doen is. Ik wil graag hartelijke lofbetuigingen uiten voor zowel organisatoren als voor de ruim honderd medewerkers. Hun professionele inzet zorgt er zonder twijfel voor dat de gemeente Riemst keurig op de kaart verschijnt! "

Christian Bamps, schepen bevoegd voor sport, evenementen én toerisme: "Alle troeven zijn voorhanden om er weer een spetterend wielerfeest van te maken! Bij de vorige edities vernamen we dat veel fietsliefhebbers bijzonder opgetogen zijn over zoveel landschappelijks moois in onze gemeente. Voor ons, inwoners, is dat zo’n dagelijks gegeven dat we bijna vergeten hoe bijzonder Riemst is. Riemst ‘Heerlijk veelzijdig’ is onze slogan, en niet zomaar! Onze voornaamste troeven zijn het witte mergeldorp Kanne en de mysterieuze ondergrondse mergelgrotten. Zij doen Riemst z’n bijnaam ‘het Mergelland van Vlaanderen’ alle eer aan. Daarnaast kent men Riemst vooral van het wijnkasteel van Genoelselderen hét decor van de onlangs vertoonde fictiereeks Zuidflank. Via aantrekkelijke arrangementen (fiets-, wandel- en vesparoutes) kan je onze streek naar hartelust ontdekken en overnachten in onze logiesverstrekkende bedrijven, keuze uit 264 bedden."

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio