Axelle Dauwens

Axelle Dauwens © Photo News

Axelle Dauwens bereikt halve finales 400 meter horden

Axelle Dauwens heeft zich woensdag op het EK atletiek in het Zwitserse Zürich geplaatst voor de halve finales van de 400 meter horden. Hanne Claes werd uitgeschakeld.

dmm

Dauwens eindigde in de tweede reeks als tweede in 56.15. Ze moest alleen de Britse Eilidh Child (55.32) voor zich dulden. Ook de Russin Vera Rudakova (56.35) stootte als derde rechtstreeks door.Het persoonlijk record van de 23-jarige Dauwens bedraagt 55.81.

Hanne Claes werd in de derde (en voorlaatste) reeks zesde in 1:00.20. Dat volstond niet om te worden opgevist als een van de vier snelste verliezende tijden. De besttijd van de 23-jarige Claes is 57.30.De halve finales worden donderdagavond (18u10) afgewerkt.Axelle Dauwens: 'Mijn lichaam is goed wakker''Nochtans heb ik fouten gemaakt', reageerde Dauwens achteraf. 'Ik ben te snel vertrokken, kwam te dicht bij de eerste horde en moest daardoor met mijn ander been springen. Dit is een teken dat ik in vorm ben. Mijn lichaam is goed wakker en het publiek is echt fantastisch.'

Donderdagavond (18u10) worden de halve finales afgewerkt. Dauwens heeft de vijfde tijd achter haar naam. 'Maar een plaats in de finale wordt moeilijk', voorspelt de 23-jarige atlete.

Voor Hanne Claes draaiden de reeksen uit op een ontgoocheling. Met 1:00.20 liep ze de 23e en op een na traagste race van alle deelneemsters.

'Gisteren kreeg ik last van migraine en moest ik geneesmiddelen innemen. Vandaag was het op het einde helemaal op. Maar dat is geen excuus. Ik vertrok goed en had het juiste ritme, maar daarna werd het te lastig.' Of Claes start in de 4x400 aflossing, laat ze voorlopig in het midden.