© enzo ackx

© enzo ackx

© enzo ackx

© enzo ackx

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Boogschutters Pieter de l'Arbre en Sebastiaan Bielen succesvol voor SKE Kermt

Tijdens het Vlaamse kampioenschap en Limburgse kampioenschap boogschieten lange afstand hebben Pieter de l'Arbre en Sebastiaan Bielen van SKE Kermt zich van hun sterkste kant laten zien

enzo ackx

Zaterdag 9 augustus stond het Vlaams en Limburgs kampioenschap lange afstand op het programma.Twee schuttertjes van SKE kermt deden mee aan dit kampioenschap, beiden in de categorie recurve heren benjamin.

In de voormiddag was er de kwalificatie. Na deze kwalificatie stond Sebastiaan op een 4de en Pieter op een 5de plaats voor het Vlaams kampioenschap en kwalificeerde zich zo voor de finalerondes.

De kwalificatie telde ook als Limburgs kampioenschap. Daarin waren zij nummer 1 en 2, dus goud voor sebastiaan en zilver voor Pieter.

Namiddag was er dan de finale voor het Vlaams kampioenschap. Door hun goede kwalificatie waren ze beiden vrij in de eerste ronde en moesten ze pas aantreden in de kwartfinales. In deze kwartfinales troffen ze elkaar in en na een spannende strijd trok Pieter aan het langste einde. In de halve finale kwam moest Pieter de duimen leggen. De bronzen finale was alles wat hem nog restte. In deze finaleronde kende Pieter een sterke start met 0-2, waarna mede door materiaalpech de tegenstander terug in de wedstrijd kwam tot 2-2. Pieter herstelde van zijn pech en met 2 ijzersterke rondes van 28 trok hij de overwinning naar zich toe en zo was het brons voor hem.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio