Families Sven en Isabelle in shock: ‘Ze leken zo gelukkig’

Vorige week kondigde veldrijder Sven Nys (38) in een persbericht aan dat hij en zijn vrouw, Isabelle Nijs (32), er na twaalf jaar huwelijk een punt achter zetten. De verslagenheid bij de familie van de twee is groot, want niemand had dit zien aankomen. Dat schrijft Tv Familie.

vwh

Veel familieleden vielen uit de lucht toen ze het nieuws hoorden. ‘Zij hadden het voor elkaar. Een fijne carrière, een leuk huis en een toffe zoon’, zegt de schoonzus van Isabelle, Chantal. Isabelle was erbij vanaf het begin van Sven zijn carrière en op familiefeesten waren ze altijd heel hecht. Ze leken dolgelukkig met elkaar. Toen we dit nieuws vernamen, waren mijn man en ik in shock.

De laatste jaren wou Isabelle minder in de schaduw van haar veldrijder staan. Ze had haar studies opgegeven om hem te steunen, maar vertelde dat zou wou leven in plaats van geleefd te worden. In 2012 ging ze ervoor en opende ze een eigen kapperszaak in de kelder van hun huis in Baal. Chantal geeft toe: ‘Hij bleef volop koersen en zij stortte zich op haar eigen carrière. Maar dat ze zoveel uit elkaar zijn gegroeid, dat is jammer’, zegt ze. Ook Jerome, de nonkel van Sven, was geschrokken toen hij het nieuws hoorde. Hij zegt dat het paar oprecht gelukkig leek, maar dat ze steeds meer hun eigen weg gingen. Hij zegt er nog bij dat ze als vrienden uit elkaar zijn gegaan.