© Sergio Destino

Kim's Restorations krijgt eerste HIB-label in Tessenderlo

Kim Verstappen en Natacha Gorus van Kim’s Restorations hebben als 1ste Looise ondernemers het 'Handmade in Belgium'-label van ondernemersorganisatie UNIZO ontvangen. Het label werd uitgereikt door Bart Lodewyckx, directeur UNIZO-Limburg, en Gie Reynders, voorzitter UNIZO-Tessenderlo.

Sergio Destino

Kim’s Restorations vervaardigt retorbars en retro-inrichting en restaureert allerhande items uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 waaronder jukeboxen, Amerikaanse frigo’s, gaspompen, motorfietsen en speelautomaten.

UNIZO wil ondernemers die originele en handgemaakte producten afleveren, extra ondersteunen. “Daarom is het zogenaamde HIB-label in het leven geroepen en Kim’s Restorations past perfect in dit plaatje”, legt Bart Lodewyckx, directeur van UNIZO-Limburg, uit. Met dit label erkent UNIZO de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

Ondernemers met een HIB-label voldoen aan strikte criteria. Zo moet de ondernemer zijn activiteit in hoofdberoep uitoefenen. Hij of zij mag maximum twintig werknemers in dienst hebben. Bovendien moet het product voor minstens 50 procent ‘handmade’ zijn. Het product heeft daarnaast een zekere nutsfunctie en is uniek in zijn soort.

Al onze labeldragers en hun unieke producten ontdek je op www.handmadeinbelgium.com.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio