© belga

‘16-jarige krijgt stoeltje bij F1-renstal’

Het Nederlandse toptalent Max Verstappen zal in 2015 al te bewonderen zijn in de Formule 1. De zoon van voormalig F1-rijder Jos Verstappen zou gaan rijden voor Scuderia Toro Rosso, het Italiaanse satellietteam van Red Bull Racing. Dat heeft een bron binnen Toro Rosso aan de Nederlandse krant De Telegraaf laten weten.

dmm

Volgens De Telegraaf zou Verstappen junior (16) intensief worden klaargestoomd om volgend jaar op 15 maart aan de start van de GP van Australië te kunnen verschijnen. Mocht hij daadwerkelijk starten in Melbourne, dan is hij met zijn 17 jaar en 164 dagen de jongste debutant ooit in de koningsklasse van de autosport.

Verstappen zou bij Toro Rosso de bolide van de Fransman Jean-Eric Vergne overnemen. Diens contract loopt na dit seizoen af en zou niet verlengd worden. Het nieuws wordt naar verwachting komende week naar buiten gebracht.

Max Verstappen werd dinsdag bij Red Bull gepresenteerd als aanwinst voor het Junior Team. Het programma dat talentvolle coureurs daar mogen volgen, is normaal gesproken een geleidelijke begeleiding naar een carrière in de F1. De verwachtingen voor Verstappen zijn echter dusdanig hoog dat hij een versneld traject gaat volgen.

Verstappen won de afgelopen jaren zo’n beetje alles wat er te winnen viel in de kartwereld. Momenteel rijdt hij voor Van Amersfoort Racing zijn eerste seizoen in het Europees kampioenschap Formule 3. De Nederlander, die in Hasselt werd geboren, staat in dat kampioenschap op de tweede plaats en won al acht races.