© Photo News

Tweedeklasser stunt met komst van Galatasaray

Tweedeklasser White Star Brussel heeft dinsdagnamiddag vriend en vijand verbaasd door de komst van de Turkse topclub Galatasaray aan te kondigen. De club, met sterren zoals Wesley Sneijder en Emmanuel Eboué, speelt zondag een oefenwedstrijd in het Molenbeekse Edmond Machtensstadion. White Star bevestigt het nieuws op zijn website.

jvh

De komst van Galatasaray, dat overigens tot de betere clubs in Europa beschouwd kan worden, naar het bescheiden Edmond Machtensstadion is een complete verrassing. Zeker omdat White Star zaterdag, een dag eerder, nog een bekermatch moet spelen tegen vierdeklasser Givry. Toch kijken ze daarom in Molenbeek niet minder uit naar de partij, die aan de bescheiden toegangsprijs van 15 euro aangeboden zal worden.

In Molenbeek wordt ook een grote Turkse opkomst verwacht. De wedstrijd kadert immers ook in de viering van 50 jaar Turkse immigratie naar ons land. Bovendien is de voorzitter van Galatasaray, de steenrijke Ünal Aysal, officieel woonachtig in het Brussels Gewest. Ook de hoofdzetel van zijn bedrijf Unit Group ligt in de Belgische hoofdstad.