TennisNieuwsblad criteriumTC Chiwawa Berlare

Florent Truyens beresterk

Op het kwantitatief heel sterk bezette tornooi van Chiwawa Berlare was Florent Truyens (Mannen 45.2) de enige Waaslander die tornooiwinst boekte. De man van Wase versloeg in de finale Bart Van Cauwenberrg van Vlaskia.

ddd

Jonas Merckx (TC Panorama) was de beste in de hoogste reeks bij de mannen. Hij versloeg in de halve finale Philip De Vetter (Beckhand), de enige Waaslandse deelnemer, in drie sets. Stefan Borms ('t Broeksken) haalde bij Mannen 2 wel de finale maar daarin moest hij het met 6-2,6-4 afleggen. Bij de Mannen 3 gingen de Waaslanders al snel onderuit. Arne Coppens (Reinaert) haalde wel de halve finale maar verloor die van de latere winnaar Robin Deschaues (TC Herzele).

Een massa inschrijvingen bij de Mannen 5 maar ook hier gingen de eigen spelers te snel onderuit. Zo ook eerste reekshoofd Pieter Dhondt (Chiwawa), die na verlies van de eerste set tot opgave werd gedwongen. Winnaar Denis Kandaurov versloeg in de finale Joeri Van Wassenhove (Evergem). In de laagste reeks bij de mannen maakte Jo Desmet (Scheldedreef) zijn favorietenrol waar.

Slechts één plaatselijke speelster in de hoogste vrouwenreeks. Tahnee Van Hoeck (Beckhand) ging er al in de eerste ronde uit tegen de drie reeksen hoger geklasseerde Jente Smit.