Tennis Het Nieuwsblad CriteriumTC La Gantoise

Ief Nollet schittert

Er was veel belangstelling voor de finale in Mannen 1 (B0 - A-international) op TC La Gantoise dat meetelt voor Het Nieuwsblad Enkel Criterium. Het werd een boeiende strijd tussen Philip De Vetter (nummer 26) en thuisspeler Ief Nollet (nummer 33) die in de voorbije weken uitstekend op dreef was. De Vetter scoorde enkele fraaie punten maar maakte op cruciale momenten te veel foutjes. Nollet haalde het in twee sets (6-2 en 6-3) tot groot jolijt van de thuisaanhang. In de halve finale toonde Nollet zich in twee sets (tweemaal 6-3) oppermachtig tegen Thomas De Groote (B-15/4) van TC Racso.

jp

In de finale van Mannen 2 trok ook Arno Van Den Hende de goede lijn van de voorgaande weken door. Deze B-15/4 van TC Wachtebeke won overtuigend in twee sets (6-4 en 6-1) van Lukas Reyntens (B+15/4). In de halve finale had Van Den Hende ook niet veel tijd nodig om van Wannes Delanghe te winnen.

Frederik Kochuyt bevestigde zijn uitstekende conditie en goede resultaten van de voorbije weken in Mannen 3. Deze B+4/6 van TC Merelbeke won de finale in Mannen 3 in twee sets van Lukas Reyntens.

In de halve finale van Vrouwen 1 stootte Maxine Vangampelaere tot de halve finale door. Deze B-15/4 van TC Racso verloor in twee sets van de verliezende finaliste Desiree Bastianon.

In de halve finale van Vrouwen 2 ging Kaat Sierens (C30) van TC Nobel in twee sets onderuit tegen de latere winnares Lina Dullaert. Sierens won haar kwartfinale tegen Sofie Waterloos (C15/4) van TC Racso overtuigend in twee sets.