© Shutterstock

Tips tegen slechte geurtjes in de koelkast

Voedsel en etensresten die te lang in de koelkast blijven liggen, kunnen wel eens zorgen voor onaangename geurtjes. Gelukkig heb je aan enkele basistips en een reeks kleine (en goedkope) tips genoeg om daar snel komaf mee te maken.

kvd

De start van elke propere koelkast is om hem op tijd en stond volledig uit te kuisen. Verwijder het eten waarvan de datum vervallen is en schrob de lades met lauw water en een beetje azijn. Zorg ervoor dat sterk geurend voedsel, zoals vis of kaas, in hermetisch gesloten opbergdozen zit.

Heb je ondanks een schone koelkast toch nog last van vieze geurtjes, dan kan je met de volgende tips aan de slag:

Tip 1: Baksoda en lavendelVia Gardenista

Vul een strooibus voor drie vierde met baksoda. Haal de gedroogde lavendelbloemen van de steeltjes en meng ze met de baksoda. Zet de geperforeerde dop op de strooibus en plaats het achteraan de koelkast. De baksoda zal nu de slechte geuren absorberen, zonder op te vallen.

Ook The One Pot Chef Show raadt het gebruik van baksoda aan om geurtjes te elimineren, maar in dit geval wordt het vermengd met citroensap.

Tip 2: Citrus is het codewoordVia Goodlifeeats

Plaats een schaal met schijfjes citrus gedurende twee dagen achteraan in je koelkast. Naast citroenen kan je ook gebruik maken van citroensap of stukjes sinaasappel. Citrus doet onaangename geuren verdwijnen en zorgt voor een frisse geur in de koelkast.

Tip 3: Koffie en witte azijnVia Merrytummy

Plaats een potje versgemalen koffie of een kan witte azijn achteraan in de koelkast. Beiden absorberen of neutraliseren geuren efficiënt.

Niet te missen