Seks & Relaties

Vibrators lijken steeds minder op vibrators

Print
Vibrators lijken steeds minder op vibrators

Foto: Crave

Vibrators worden een accessoire. Een Amerikaanse ontwerpster pakt uit met een trilspeeltje dat tegelijk een juweel is en bij beautyketen Di liggen er ondeugende tennis- brandweermannen in de rekken. Deze nieuwe generatie moet ervoor zorgen dat het taboe rond seksspeeltjes vervaagt.

‘Dit is de eerste herlaadbare vibrator die tegelijk een ketting is’, zo omschrijft Crave, het bedrijf dat het speeltje uitvond, op haar website. Het hebbeding kreeg de naam Vesper mee en is een antwoord op de schreeuwerige speeltjes van vroegert. Ontwerpster en industrieel ingenieur Ti Chang wandelde in 2006 voor het eerst een seksshop binnen en was onder de indruk van de hoeveelheid ‘foute’ creaties. ‘Als een ontwerper is het altijd al mijn doel geweest om mensen comfortabel te laten omgaan met iets dat als taboe wordt beschouwd. Als een vibrator er stijlvol uitziet en niet op een groot konijn lijkt, dan helpt dat volgens mij om seksspeeltjes te aanvaarden’, zegt ze aan de Amerikaanse modesite Refinery 29.

Haar vibrator uit roestvrij staal heeft drie standjes, produceert weinig geluid, beschikt over een USB-ingang zodat je deze steeds kan opladen. Schoonmaken kan snel en hygiënisch met een beetje water en dankzij de ketting kan je het speeltje overal mee naartoe nemen. Chang benadrukt dat er geen juiste manier is om de Vesper gebruiken. ‘Sommige vrouwen willen het ontwerp alleen gebruiken als ketting, als symbool voor hun vrouwelijkheid. Andere dames laten het gewoon thuis in hun nachtkastje. De vibrator is vanaf september verkrijgbaar, maar is nu al te bestellen via de officiële website in een zilver- en goudkleurige versie vanaf 49 dollar (36,62 euro).

Trendy

Dit is niet de eerste vibrator met designlook die Chang maakt. In 2012 vroeg ze aan een vrouwelijk testpanel wat dames nu echt verlangen van een vibrator. Uit hun antwoorden bleek dat ze niet staan te springen voor een speeltje in neon-kleuren. Ook een gedoe met batterijen, draden en een luid gezoem hoort volgens hen niet bij een vibrator. Chang ontwierp - met deze tips in het achterhoofd - een speeltje in de vorm van een designvork dat weinig tot niet vergelijkbaar is met vibrators uit vorige generaties. 'Je hoeft het niet te verbergen voor de kuisvrouw, want het lijkt op een technisch accessoire', zei ze in een interview met Forbes.  De zogenaamde Duet heeft vier standjes, kan mee in bad of onder de douche en wordt geleverd in een discreet zwart hoesje voor 149 dollar ( 111 euro). Wegens groot succes, kwam er ook een opvolger: de Duet Lux. Deze beschikt over 16 gigabite opslagruimte om zinderende films op te bewaren, bijvoorbeeld.

Ook in België

In België kunnen we sinds kort kennismaken met de Scandinavische Smile Makers. Dat is een kwartet van pastelkelurige vibrators, voor 39,95 euro verkrijgbaar bij Di, met elk een eigen specialiteit. De brandweerman stimuleert de clitorisstimulatie, de Fransman bootst cunnilingus na, de Miljonair belooft inwendig en uitwendig plezier en de Tennisleraar vindt de G-spot. Deze specificaties zijn belangrijk, vindt Rebecca Verreth die in Mechelen de boudoirshop Loveware uitbaat. 'Omdat vrouwen op verschillende manieren klaarkomen', zei ze eerder in een interview met Nieuwsblad magazine. Rebecca tipt haar favoriete speeltjes en ook die zien er allesbehalve cliché uit. De Stronic 3 van Fun Factory, een handsfree G-spot toy, is haar lieveling. Ook de Mimi van Je Joue en de koppelvobrator We Vibe 4 vindt ze leuk.


De Mimi van Je Joue, 84,99 euro (links) en de We Vibe 4, 99,95 euro (rechts)

In 2003 lanceerden de Zweedse ontwerpers Eric Kalén, Carl Magnuson en Filip Sedic een vernieuwende vibratorlijn Lelo. Vandaag vinden we hun gamma met strakke look terug in erotische winkels zoals Libidos erotheek. Een van hun populaire modellen is de Mona, een ergonomisch model met zes standjes dat je zowel in- als uitwendig plezier belooft. Ook in het water.


De Mona 2 van Lelo, 89,95 euro


 

 

Externe links

Niet te missen