© ronald hacken

© ronald hacken

© ronald hacken

© ronald hacken

© ronald hacken

© ronald hacken

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Wereldkampioen wint in Spurk

Wereldkampioen Kristof Houben wint Grote Prijs Jan Vanspauwen

ronald hacken

Naar jaarlijkse traditie werd er op zaterdagnamiddag tijdens Spurk kermis een wielerwedstrijd ingericht, de ‘Grote Prijs Jan Vanspauwen’. Aan het Buurthuis daagden liefst meer dan 160 wielertoeristen op, waaronder verschillende Nederlanders en Duitsers, maar ook een Brit en een Amerikaan. Het deelnemersveld was verdeeld in 3 leeftijdscategorieën.

Vooraf aan de wedstrijd reden de leden van de pas opgerichte plaatselijke club ‘De Zonnekloppers’ 2 rondjes op het parcours. Zo konden zij hun nieuwe outfit showen en zich kenbaar maken bij de inwoners van Eik, Heesveld en Spurk.

De wielerwedstrijd van de Masters A kende een spannend verloop, waarbij 4 koplopers de laatste ronde ingingen met een zeer ruime voorsprong op het peloton. In het zicht van de meet moest Bilzenaar Francis Penders de rol lossen en werd er met drie gespurt voor de overwinning. Deze spurt werd vrij gemakkelijk gewonnen door de regerende wereldkampioen bij de Masters, Genkenaar Kristof Houben, voor Michaël van Poucke en Dieter Meeus. De wedstrijd werd verreden aan een gemiddelde van bijna 45 km/u.

Bij de Masters B was het podium volledig bezet door 3 Duitsers, met Heinz Haüsler als winnaar.Bij de Masters C ging de overwinning uiteindelijk naar Bilzenaar Luc Vrancken.

Meer info: www.dezonnekloppers.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio