Zomernoten start onder een stralende zon...

Print

Foto: team toerisme en evenementen gemeentebestuur

Houthalen-centrum

Houthalen-Helchteren - We zochten beschutting: eerst tegen de zon, nadien tegen de regen... Maar tussendoor werd er wel gelachen en gezongen!

Het lijkt een zonovergoten dag te worden. Eentje waarbij de eerste Zomernoten-toeschouwers al onmiddellijk een schaduwplekje zoeken in de buurt van de enkele bomen die het John Cuppensplein rijk is.In de blakende zon zorgt de Houthalense Remixx voor de opwarmer en staat het podium vervolgens af aan de knuffel-cowboy van onze gemeente: Robby Longo! De oplettende toeschouwer kan tijdens zijn optreden hier en daar al een verdwaalde regendruppel spotten. Als tegen half zes Robby’s signeersessie ten einde loopt, ziet iedereen de bui al hangen. Wanneer de dreigende wolken boven het centrum van Houthalen openbarsten, loopt het John Cuppensplein in een mum van tijd leeg. Maar al schuilend voor de stortbuien, kiest het publiek ervoor om luidkeels mee te brullen met de muziek die een duel voert met de kletterende regen.

Wanneer de hemel terug opklaart, is het onheil echter geschied. Omwille van de defecte apparatuur kan de veiligheid van de podiumartiesten niet gegarandeerd worden. Het optreden van Festeyn wordt daarom afgeblazen.Het samenzangspektakel met Wim Vandereyken, Theo Houben en VoiceLab wordt alsnog in een aangepaste versie op het publiek losgelaten.

Copyright: P. De Backer


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio