© Leen Berden

© Leen Berden

© Leen Berden

© Leen Berden

© Leen Berden

© Leen Berden

© Leen Berden

© Leen Berden

© Leen Berden

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

12.500 kijklustigen op 12de Alkense Oogstfeesten

Een megasucces… veel volk, veel zon en veel sfeer. De oerklassieke formule van wedstrijden en shows met nieuwe accenten bleek een vol schot in de roos voor de organiserende vzw Vrienden van het Belgisch trekpaard. Donkere wolken gleden rond vijf uur langs de 6 hectare evenementenweide voorbij, de hemelsluizen bleven dicht aan het Eikenbos tot ’s avonds laat. “De twaalfde Alkense Oogstfeesten waren de beste en mooiste ooit,” liet voorzitter Pieter Berden zich enigszins trots ontvallen. En gelijk had hij…

Leen Berden

12 500 bezoekers vergaapten zich aan oude ambachten, spectaculaire shows, een 2 hectare groot maïsdoolhof, demonstraties met diverse hondenrassen en prachtig gekostumeerde vrijwilligers. De nationale en provinciale paardenkampioenschappen bleven present en maakten een groot deel van het programma uit. Ezels en schapen hielden er dit jaar ook hun Limburgse wedstrijd. De topattractie waren dit jaar echter de Gipsy horses rodeo show. Honderden mensen vatten post achter de dranghekken van deze showring toen de cowboys aan hun ongelofelijke stunts startte. Wat een actie, wat een spektakel, wat een enthousiasme!

Voor de allerkleinsten waren er veel kleine en één heel grote stropiramide, een springkasteel, een oude draaimolen, ritjes op minipaardjes of op Belgische trekpaarden voor de durvers, een heuse kinderboerderij met kippen, koeien, biggetjes, konijnen, schapen, cavia’s… Er was geen tablet op de hele weide te bespeuren. De kinderen genoten van vers gemolken melk, pannenkoeken, gebakken op een oude Leuvense stoof of aardappelen die ze zelf mochten rooien. Het beestig Maïsdoolhof was voor de kinderen, maar ook voor volwassenen, een heuse tocht. “Wij hebben een wedstrijd gehouden en ons team kwam als eerste aan”, vertelde Joyce Van den Bosch uit Schoten buiten adem van het lopen, maar dolenthousiast. Stefan Creemers liet tot laat in de avond kinderen en ouders genieten van het vliegend tapijt en de slee, getrokken door vier stoere Belgische trekpaarden. Voor de grote feesttent gaf dit bij de ondergaande zon achter de eikenbomen een feeëriek beeld. Eigenaar van de landerijen en stuwende kracht achter de Oogstfeesten, Ludo Berden, liet zich verleiden tot een ritje met enkele vrienden. De hilariteit na het harde werk was ontladend. Moe, maar ontzettend voldaan, gingen alle bezoekers en later ook de vele vrijwilligers huiswaarts. Volgend jaar staan de organisatoren er weer voor jullie, op de eerste zondag van augustus, 2 augustus 2015. Tot dan… ambachtelijke groeten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio