© AP

© AP

thumbnail: null
thumbnail: null

Nino Schürter sterkste in Canada, Kevin Van Hoovels 24e

Wereldkampioen Nino Schürter heeft zondag de vijfde manche in de Wereldbeker cross country gewonnen. De Zwitser werd in het Canadese Mont-Sainte-Anne op het podium geflankeerd door de Fransman Julien Absalon en de Australiër Daniel McCollinn.

dmm

Kevin Van Hoovels was met een 24e plaats beste Belg. Ruben Scheire werd 34e, Robby De Bock 44e en Sébastien Carabin 51e.

De strijd om de dagzege werd alweer een duel tussen regerend wereldkampioen Schürter en Absalon. De Zwitser kwam weliswaar ten val in de wedstrijd, maar zonder al te veel erg. In de laatste twee ronden ontdeed hij zich van de Fransman en hield hij 16 seconden voorsprong over aan de meet. Het is voor Schürter na zijn zege in het Tsjechische Nove Mesto zijn tweede werelbekerzege van het seizoen.

Bij de beloften ging de zege naar de Nederlander Michiel van der Heijden, voor de Fransen Jordan Sarrou en Julien Trarieux. Didier Bats werd eerste Belg met een negende plaats. Bart De Vocht streed lange tijd voor de achtste positie, maar kreeg in de slotronde af te rekenen met materiaalpech (gebroken ketting) en kon de wedstrijd niet uitrijden. Fabrice Mels werd 27e.