Historische samenwerking Sint Hubertusverenigingen Wiemesmeer

Print

Foto: Daniel Steffens

Wiemesmeer

Zutendaal - 40 jaar na de breuk slaan de drie verenigingen rond Sint Hubertus opnieuw de handen in elkaar om samen de Sint Hubertusfeesten 2014 te organiseren. Afgelopen zondag werd deze samenwerking feestelijk beklonken tijdens een receptie. Ook de plaatsvervangend burgemeester van Zutendaal was van de partij.

De Sint Hubertusfeesten in Zutendaal beslaan dit jaar twee weekends en tellen niet minder dan 12 evenementen. Voor de organisatie ervan hebben het Sint Hubertuscomité, de Sint Hubertus Slipjacht Vereniging en jachthoorngroep 'De Gezellen van Sint Hubertus' de krachten gebundeld. Om deze historische samenwerking te vieren, werd afgelopen zondag een receptie voor alle leden georganiseerd in het lokaal van de jachthoorngroep in Wiemesmeer. Ook de plaatsvervangend burgemeester van Zutendaal kwam en zag dat het goed was.
Sinds het ontstaan in 1947 organiseert het Sint Hubertus comité elk jaar festiviteiten ter verering van de patroonheilige van de jacht, de meute en het woud. Na het verbod op de vossenjacht te paard eind jaren 60 kwam daar de slipjacht bij. Sinds begin jaren 70 is de Sint Hubertus Slipjacht Vereniging ontstaan die elk jaar de slipjacht organiseert. Tot op heden heeft elke vereniging zijn eigen koers gevaren, maar nu zijn de eerste stappen gezet om een gezamenlijk project te realiseren. Een uitgebreide historiek is te vinden op de website van de Sint Hubertusfeesten.
De geschiedenis van Wiemesmeer is onlosmakelijk verbonden met de heilige Hubertus. De inzet en het enthousiasme van een grote groep vrijwilligers zijn een garantie voor het voortbestaan van deze mooie traditie. Tijdens de afgelopen receptie is gebleken dat we kunnen uitkijken naar een mooie toekomst voor de Sint Hubertus feesten in Wiemesmeer.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio