Cipiers staken nog tot woensdagmiddag

Print
Cipiers staken nog tot woensdagmiddag

Foto: BELGA

Het personeel van de gevangenis van Merksplas bij Turnhout zal minstens tot woensdagmiddag de lopende staking aanhouden. Dat blijkt na overleg met de directie. Tijdens dat overleg hebben de bonden hun eisen voorgelegd. De directie komt woensdag mogelijk met een tegenvoorstel, waarna het wellicht tot een stemming komt.

Sinds dinsdagavond is het personeel van de penitentiaire instelling aan een tweede stakingsronde begonnen uit onvrede over voornamelijk een personeelstekort en daaruitvolgende werkregelingsproblemen.

Maandag zaten de bonden opnieuw met de directie samen. 'We hebben een zevental eisen opgelijst voor de directie. Breekpunten zijn vooral dat rustdagen voortaan gegarandeerd worden, voor klein verlof wil het personeel binnen de drie dagen weten of dat mogelijk is, en voor het groot verlof moeten 21 dagen gegarandeerd zijn zonder dat er een weekend in valt waarop een personeelslid zelf voor diens vervanging verantwoordelijk is', zegt ACOD-afgevaardigde Ronny Broeckx.

De stakingsactie blijft intussen doorlopen, alleszins tot woensdagmiddag. 'Dan zullen we zien welk tegenvoorstel er van de directie komt. Wellicht wordt er dan om 13 uur op de personeelsvergadering opnieuw gestemd', zegt Broeckx nog.