© Alfons Kerremans

De beste boslopers zitten in De Bosrand

De Bosloop in Gerhagen (Tessenderlo) is ondertussen een klassieker geworden die jaarlijks georganiseerd wordt de laatste zondag van juli. De laatste jaren vertrekken er op de 3 afstanden samen (4, 8 en 13 km) meer dan 1000 lopers die soms van ver komen om zich met elkaar te meten.

Alfons Kerremans

Velen zijn recreatieve lopers die zich voor deze wedstrijd klaarstomen, een aantal onder hen zijn gedreven competitielopers en de besten “knallen” tegen 17 à 18 km per uur over het toch wel zware bosparkoers.

Op de 4 km was de fel betwiste overwinning voor Kevin Schaewers (een 1.500 meterspecialist) vóór Robin Leyon en Chiel Poffé, de 8 km werd gedomineerd door Sven Kerremans die streekloper Steven Vermeiren klopte en winnaar van vorig jaar Joran Verspreet. Op de 13 km liet Lander Vanderspikken zijn tegenstanders reeds bij de start in de steek. Tom Van Dyck en Stefan Rens bezetten de dichtste ereplaatsen.

Maar waar het eigenlijk écht om gaat in de bosloop, waardoor het niveau elk jaar weer hoog is, dat is de strijd tussen de ploegen van de lokale horecazaken. Zij proberen ieder jaar weer een sterker team samen te stellen om zo de fel begeerde Horecawisselbeker te bemachtigen. Dit jaar ging de zege naar het team van “De Bosrand” van Jo(han) Theys met een volledige top 5 op de 4 km, de twee beste podiumplaatsen op de 8 km en de 3de plaats op de 13 km. Daarbovenop kwamen nog een hoop verdienstelijke ereplaatsen op de drie afstanden.

En de dame en heren van het “Bosrand”-team zijn niet zinnens die wisselbeker volgend jaar zonder slag of stoot uit handen te geven; ploegkapitein Jan Ruelens is zijn team al aan het vastleggen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio