Limbolink

Absolutely Free Festival zet bezoekers letterlijk in de bloemetjes

Wie de afgelopen jaren naar het Limburgse AFF afzakte, heeft daarmee geholpen om een Absolutely Free Forest, een echt Limburgs bos, te planten, dankzij de inlevering van batterijen en euro’s als toegangsticket. De organisatie van AFF vindt het nu tijd om iets terug te doen.

mige

Op 1 en 2 augustus willen ze daarom, tussen het muzikale geweld van onder meer Thurston Moore, Luke Slater en Madensuyu door, een hoopvolle boodschap aan hun bezoekers meegeven. En ze doen dat meteen met een geschiedkundige inslag. Op 4 augustus is het namelijk precies een eeuw geleden dat Duitsland België de oorlog verklaarde. Een Limburgs herdenkingssymbool voor die verschrikkelijke Eerste Wereldoorlog is daarbij het madeliefje. Dat bloempje werd door de Genkse frontsoldaat Jean D’Hulst namelijk geplukt en verstuurd naar zijn verloofde Madeleine. Jean overleefde de oorlog, en zijn bloempje wordt tot op de dag van vandaag nog altijd zorgvuldig bewaard en gekoesterd door zijn zoon.

Tijd dus om zelf ook eens aan de slag te gaan. Na afloop van het festival, en bij inlevering van je drinkbeker, krijgt elke bezoeker een zakje bloemenzaad waarmee je zelf aan de slag kan gaan.