© EPA

Kapitein horrorschip Costa Concordia feest erop los terwijl schip geborgen wordt

Francesco Schettino heeft heel wat woedende reacties losgeweekt door gebruind en feestend te poseren op een feestje. De man staat terecht voor doodslag nadat zijn schip zonk en daarbij 32 mensen de dood insleurde.

mige

Schettino ligt al sinds het begin van het rampverhaal onder vuur. De kapitein zou op het moment van de aanvaring namelijk niet zelf achter het stuur hebben gestaan, maar volop aan het feesten geweest zijn met andere vrouwen. Schettino moet zichzelf dan ook verdedigen voor de rechtbank, nadat hij officieel in verdenking werd gesteld voor de doodslag van 32 passagiers.

Iets wat de man zich echter niet al te veel lijkt aan te trekken. De schipper slaagde er namelijk in een boekendeal binnen te rijven waarin hij zijn deel van het verhaal vertelt. En dat vraagt voor een feestje, zo vond Schettino zelfs. Hij was dan ook wat blij toen zijn uitgeverij hem op een exclusieve party binnenloodste. Dat het horrorschip Costa Concordia net op dat moment geborgen werd, kon de man ogenschijnlijk niet veel schelen. Hij poseerde gretig met allerlei aanwezige dames terwijl hij zijn tanden bloot lachte. Die kiekjes zorgden meteen voor een storm aan woedende reacties. Ook de nabestaanden van de slachtoffers kunnen allerminst lachen om Schettino’s “harteloosheid”.