© JoGe

Glimmende machines vormen middelpunt van Harleytreffen (video en album)

Mede dankzij de tropische temperaturen, groeide het 29ste internationale Harley Davidson-treffen, afgelopen weekend in Leopoldsburg, uit tot een enorm succes. Bijna 10.000 bezoekers, kwamen motoren kijken langs het kilometerslange circuit in de binnenstad. Meer dan 3.500 stoere motards en knappe madammen in leren pakjes of vaak veel minder, zorgden op hun glimmende Harley-machines voor een opmerkelijk ronkende parade.

mige

Bekijk hier de foto’s van het Harleyweekend in Leopoldsburg.

Het Harleytreffen in Leopoldsburg is ondertussen uitgegroeid tot pure biker folklore. Al waren er dit jaar meer veiligheidsmaatregelen op zowel de camping als in het centrum van de stad. De politie was aanwezig, maar bijna onzichtbaar. Ook het dragen van een valhelm werd tijdens het rijden in colonne, oogluikend toegelaten. Buiten de motoren ook een uitgebreide beurs met tientallen verkoopstandjes, waar juwelen, t-shirts, Harley gadgets en kledij, vlot van de hand gingen.

“De opkomst was dit jaar buiten verwachting. Zo ‘n 10.000 bezoekers en meer dan 3500 motorrijders.”, aldus organisator André Ceustermans. “Wij zijn hier om motoren te bekijken. We hebben eerst een tijdlang op een terrasje gezeten en maken nu te voet, de volledige tour rond het centrum. Het geluid van de brullende motoren is soms wel luid, maar de sfeer is zeer goed.”, aldus Eline Nijst. Opvallend veel jonge motorrijders en ook veel vrouwen achter het stuur. “Mijn pa rijdt al jaren Harley en sinds vorig jaar heb ik me een Softail Slim aangeschaft. De lage zithoogte is ideaal voor vrouwen en het is een zeer wendbare machine.”, vertelt de 24-jarige Karin, terwijl ze op haar glimmende genotsbeest stapt. Voor de Harleyrijders is het laten zien van hun motorfiets tijdens het rondjes rijden in Leopoldsburg, waarachter dranghekken duizenden kijklustigen staan, zo een beetje als rondcruisen op Sunset Boulevard tijdens de opnames van een Hollywood prent.

Dat het wel eens verkeerd gaat, werd ook weer duidelijk toen zaterdagavond een motorrijder met zijn passagier tegen een dranghek bij een zitterras vloog. De twee opzittenden en ook twee toeschouwers, werden met lichte verwondingen weggevoerd naar het ziekenhuis. Hoeveel banden er sneuvelden tijdens een burn out is niet duidelijk. “Ik heb zelf één band tot op de naad zitten opwarmen. Het publiek houdt ervan om zo ‘n op hol geslagen motor te zien dampen. Dit soort kunstjes worden dan ook alleen opgevoerd op treffens.”, lacht Michel, terwijl de geur van schroeiend rubber de massa bedwelmt.

JoGe

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio