© BELGA

Dierenrechtenorganisatie eist stopzetting kweekprogramma dolfijnen in Boudewijn Seapark

Dierenrechtenorganisatie Bite Back heeft zondag actiegevoerd aan het Boudewijn Seapark in Brugge. De organisatie eiste er de onmiddellijke stopzetting van het kweekprogramma voor dolfijnen. “Deze dolfijnengevangenis moet dicht”, zei Bite Backwoordvoerder Benjamin Loison.

Aanleiding van de actie was de dood van de dolfijn Origi. Toen het dier geboren werd, uitte Bite Back nog haar ongerustheid. De organisatie vond het niet kunnen dat het dier gedoemd was om heel zijn leven door te brengen in gevangenschap. Dat leven in gevangenschap, in een te kleine ruimte, is volgens Bite Back ook de reden waarom dolfijn Roxanne al veel kleintjes verloor.

Enkele babydolfijnen die wel nog in leven zijn, werden volgens Benjamin Loison overgeplaatst naar andere dolfinaria. “Hoe sadistisch moet je zijn om een hoogintelligente en hypersociale moeder zoiets aan te doen”, vertelt hij. De enige manier om dit te stoppen is volgens Bite Back de stopzetting van het kweekprogramma. “Iedereen die een ticket voor het Boudewijn Seapark koopt, is medeverantwoordelijk voor de dood van de dolfijnen.”

(belga)