© André Caubergs

© André Caubergs

thumbnail: null
thumbnail: null

Jeugdbewegingen ontdekken gastvrij Paal

Jeugdbewegingen genieten tijdens hun meerdaagse tochten van een gastvrij Paal. Kort omschrijven ze het als een gezellig gastvrij dorp, waar je niet moet zoeken om te mogen overnachten.

André Caubergs

Aan de Paalse plas zie je regelmatig jeugdbewegingen uit de omtrek en nu in de zomer ook zij die dichtbij op kamp zijn.Maar Paal is ook goed gekend voor de 2 of 3 daagse van jeugdbewegingen. Zo kwamen vrijdag de Scouts uit Oost Duinkerke tijdens hun 3daagse trektocht in Paal terecht. Aan de babbelbank aten ze dan hun maaltijd welke de leiding vanuit hun kampplaats gebracht hadden. En dan konden ze naar de slaapplaats voor één nacht.

De Chiro van Kortrijk hadden eerst een fietstocht van Kortrijk naar hun kampplaats in Meeuwen Gruitrode en nu tijdens hun 2daagse kwamen ze in Paal. Om van hun tocht te bekomen waren ze eerst even langs de Paalse plas geweest om af te koelen. Zij hadden zelfs een volledige maaltijd meegebracht zodat ze voor men slapen nog een bbq konden houden. Grappig vonden ze ook dat ze hun groep St. Jan heet, net zoals de vroegere Chiromeisjes vertelde men

Op voorhand hadden deze 2 groepen info op internet gezocht voor het uitstippelen van hun tocht. En zo kwamen ze in Paal. Gezellig dorpje en gastvrije mensen zeiden ze. We zijn maar op één plaats moeten gaan vragen voor een plaats om te overnachten. Dikwijls is dat wat anders, soms zelfs slapen in een bushokje of onder de blote hemel.

AC

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio