© Ronny Rutten

Beringenaar beresterk op scrabbletreffen in Sint-Niklaas

Op 26 juli namen in Sint-Niklaas 122 spelers deel aan de 35e uitgave van een gerenommeerde jaarlijkse scrabblewedstrijd. Ook de vier Limburgse scrabblekernen uit Genk, Lommel, Bilzen en Tessenderlo waren vertegenwoordigd.

Ronny Rutten

De wedstrijd bevatte drie scrabbles die elk vijftig bonuspunten opleverden, nl. ONTDAAN, RIJENDEN en CINEBOX. Minstens even belangrijk waren de beurten waarin woorden mogelijk waren, die niet in de Dikke van Dale staan. Zo konden AFVROZEN en SAMENZET niet op de goedkeuring van de scheidsrechter rekenen. Talrijke nulscores waren het gevolg.

De einduitslag was opvallend Limburgs gekleurd. Mieke Beks (Zandloper Lommel) eindigde op een negende plaats. Clubgenoten Rudi Boesmans en Gerda Van Mierlo (Et*cetera Genk) werden respectievelijk zesde en vijfde. Mieke Moonen van Munster Bilzen legde beslag op de vierde plaats. De Nederlandse Christine Feijen, uitkomend voor Zandloper Lommel, werd derde. Het was Beringenaar Stefaan Roels, de sterkste speler van Littera Tessenderlo, die met één puntje voorsprong de wedstrijd won. Stefaan had in 13 van de 19 beurten het maximale aantal punten uit de getrokken letters gepuurd. Een nulscore voor SAMENZET had hem bijna nog een hak gezet. Gelukkig voor hem waren er nog 18 andere beurten waarin hij bij mondjesmaat de verloren punten terug inhaalde. Stefaans eindscore bedroeg 93,5%.

Een ronduit beresterke partij voor de Beringenaar, met een oververdiende zege tot gevolg.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio