© Kaat Nogales

© Kaat Nogales

© Kaat Nogales

© Kaat Nogales

© Kaat Nogales

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Scouts Geleeg in Slovenië

Met 5 personen gingen we naar de international day in het Centraal station van Antwerpen. Hier kwam het land Slovenië naar boven. Na wat opzoekwerk werd Slovenië de bestemming voor ons buitenlands kamp.

Kaat Nogales

Op 5 juli kwamen we samen aan onze scoutslokalen, daar aten we nog een goede Belgische koffiekoek voor ons vertrek. Na veel kusjes en knuffels aan de ouders stapten we in de twee busjes en vertrokken we richting onze eerste bestemming Bled, het was een rit van bijna 10 uur. Om 18u namen we een stop om voor onze Belgische duivels te supporteren in een tankstation om dan na een teleurstellende match verder te rijden naar Bled. Toen we daar aankwamen stopten we aan de eerste maar echt beste camping die we tegen kwamen.

De volgende dag hebben we wat geravot in het meertje daar en vertrokken we richting het meer van Bled waar we ook gezwommen hebben. Na Bled vertrokken we naar een scoutsdomein waar de volgende dag onze drie-daagse van start zou gaan. Daar hebben we Pavel ontmoet, Paljas voor de vrienden, en een andere Belgische scouts.

Na onze drie-daagse hadden we een meeting met een Sloveense scouts. Deze was echt super leuk en enorm gezellig! Natuurlijk hadden we ook een rustdag ingelast, deze was een stranddag, er was geen echt strand maar de zee was gelukkig wel aanwezig. Allemaal uitgerust en we reden verder naar Postojna en Predjama om daar een kasteel en een grot te bezichtigen. Natuurlijk kan je niet naar een land gaan zonder de hoofdstad te bezoeken, dit was dus onze volgende bestemming, Lubljana, na hier een beetje de toerist uit te hangen zijn we de volgende dag weer helemaal scouting gegaan!

Dé adventure day: raften en canyonning. Hier zijn we door de machtigste stromingen gevaren en van watervallen gesprongen of gegleden. Dit was de mooiste afsluiter voor Slovenië vond ik.

We verlieten het mooie Slovenië en gingen nog eens de toerist uithangen in Wenen. Mooie stad, en natuurlijk was het avondeten schnitzel. Op dag 14 reden we terug naar Leopoldsburg met een mooi kamp als geweldige herinnering! Bedankt jins 2013-2014 voor dit geweldige kamp!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio