© *

Voor het eerst volslank model in Pirellikalender

Voor het eerst in vijftig jaar poseerden niet alleen magere topmodellen voor de beroemde kalender van Pirelli. De 29-jarige Candice Huffine uit Maryland is het eerste 'plus size' model dat haar rondingen mag tonen voor het Italiaanse bandenmerk.

tib

De jaarlijkse Pirellikalender komt uit in november en is traditioneel een parade van bekende namen: dit jaar zijn onder meer topmodellen Adriana Lima, Natalia Vodianova en Karen Elson van de partij. De foto's worden gemaakt door de al even beroemde fotograaf Steven Meisel en de styling was in handen van Carine Roitfeld, voormalig hoofdredactrice van Vogue France.

Candice Huffine is het eerste 'plus size' model dat de exclusieve kalender zal sieren en daar is ze bijzonder trots op. 'Mijn aanwezigheid op deze set, de meest glamoureuze ter wereld- is een teken dat de dingen echt aan het veranderen zijn', vertelde ze aan Vogue. Zij en de andere modellen poseerden onder meer in leren en latex outfits voor het thema van dit jaar, fetisjen. In 2011 stond Candice ook al op de cover van de Italiaanse Vogue.