© BELGAIMAGE

Origi tekent contract bij Liverpool in Boston

Wat al een tijdje in de lucht hangt, is nu ook gebeurd: Divock Origi heeft een contract getekend bij Liverpool. De spits van Rijsel reisde zelf af naar het oefenkamp van Liverpool in het Amerikaanse Boston en doorstond zijn medische testen met glans. Morgen traint Origi gewoon mee met Rijsel. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Bart Lagae en Bram Van Vaerenbergh

Gisteren was Mike Origi, de vader van Divock Origi, naar Boston afgereisd, waar hij de laatste details met Liverpool omtrent een transfer van Divock had geregeld. Maar Divock Origi was afgelopen weekend ook in Boston om zijn medische testen af te leggen. Die bleken geen probleem te zijn voor de spits van Rijsel, waarna hij zijn krabbel zette onder een contract bij de Reds.

Liverpool betaalde naar verluidt 12,5 miljoen euro voor Origi, een peulschil in vergelijking met de sommen die ze eerder al uitgaven aan Adam Lallana (30 miljoen euro) en Lazar Markovic (25 miljoen euro). Brendan Rodgers, de manager van Liverpool, heeft dan ook nog heel wat centen na de transfer van Luis Suarez voor 84 miljoen euro naar Barcelona.

Nog niet op Anfield Road

Divock Origi zal volgend seizoen wel nog niet op Anfield Road te bewonderen zijn, maar hij wordt nog een jaar uitgeleend aan Rijsel. Bij de Franse club zal hij enkel belangrijker worden na zijn knalprestaties op het afgelopen wereldkampioenschap.

Morgen hervat Origi, die afgelopen nacht terugvloog uit Boston, gewoon de trainingen bij de ex-club van Eden Hazard en Kevin Mirallas. Zijn eerste opdracht bij Rijsel is de derde voorronde van de Champions League proberen te overleven. Daarin neemt zijn club het op tegen Grasshopper Zürich uit Zwitserland, een haalbare kaart. In de laatste voorronde wacht dan Arsenal, Porto, Bayer Leverkusen, Napoli, Zenit Sint-Petersburg of Athletic Bilbao.