© MMD

Clubhuis vervangt container

LRM investeert in watersport Terhills Cablepark

Naast de Vulexplas in Lanklaar is de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) gestart met de bouw van een bar en clubhuis voor Terhills Cablepark. “Het pand zal begin augustus openen”, zegt Tobias Reekmans van LRM en Maasvalley Development Compagnie.

mmd

“Terhills Cablepark is een schot in de roos”, aldus Reekmans. “Al snel noteerden we meer dan 5.000 bezoekers en dagjestoeristen. De exploitanten hebben een container geplaatst en een tent om al die bezoekers op te vangen, maar dat is niet duurzaam, dat is iets tijdelijks.”

Tegen de flank van een mijnterril bouwt LRM nu een functioneel gebouw dat een knappe uitstraling heeft en tegelijkertijd in de natuur opgaat. “Het pand komt tegenover het water, waar de wakeboarders vertrekken. Het is ineens ook een clubhuis voor de wakeboarders.”

Onder een aparte dakconstructie met grote raampartijen is er een onthaalruimte, bar en verbruikerszaal. Er zijn 14 douches: 8 binnen en 6 buiten. De drie sanitaire blokken zijn gescheiden voor dames, heren en mensen met een handicap.

Lees alles over het nieuwe gebouw in uw weekendkrant.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio