© Belga

Karin Donckers wint eventing in Renswoude

Karin Donckers heeft met de 10-jarige ruin Lamicell Unique de 3 sterren eventing van Renswoude in Nederland gewonnen. Het was haar laatste wedstrijd voor de Wereldruiterspelen, die op 23 augustus in het Franse Caen van start gaan.

jvh

Een week nadat ze met de 9-jarige Fletcha van ‘t Verahof 5e werd op de eventing van het Wereldfestival van de Paardensport in Aken, zegevierde vijfvoudig olympiër Karin Donckers nu met Lamicell Unique in Renswoude. Op een 5e plaats na de dressuur, klom ze met een foutloze jumping op naar de 3e plaats. In de afsluitende cross was ze met 8.80 strafpunten de beste van het deelnemersveld. Met een totaal van 51.10 strafpunten werd ze uiteindelijk eindlaureate.

Donckers liet drie Duitse combinaties achter zich: Bettina Hoy/Designer 10 (53.40 strafpunten), Julia Krajewski/Lost Prophecy (57.50) en Sandra Auffarth/The Blue Frontier (58.30). Twee andere Belgen, Julien Despotin met Waldano 36 (60.10) en Joris Vanspringel met Lully des Aulnes (63.20) eindigden respectievelijk als 5e en 6e.

‘Deze zege maakt de keuze voor het WK nog complexer’, reageerde Donckers na afloop. ‘Mijn twee paarden zijn even goed. Het is spijtig dat ik ze niet allebei in Aken kon laten rijden, want dat zou de afweging gemakkelijker gemaakt hebben. Nu krijg je toch twee verschillende jury’s en de entourage van Aken is uiteraard een heel ander gegeven dan dat van Renswoude. Voor de definitieve keuze moeten beide paarden nog 4 zware galoptrainingen afwerken waarbij hartslagmetingen, lactaattesten en bloedonderzoeken op objectieve wijze zullen aantonen welk paard binnen een maand het meest fris en gezond is.’