© RR

-

Promovendus Westerlo stunt meteen tegen Lokeren

Westerlo is verrassend goed begonnen aan de competitie. De promovendus was in eigen huis met 1-0 sterker dan Lokeren na een aangename wedstrijd. Maxime Annys scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Lokeren zag wel twee goals afgekeurd worden.

vvg

Bekijk de samenvatting

De promovendus moest meteen oppassen toen Killian Overmeire uitpakte met een volley. Doelman Koen Van Langendonck moest zich volledig strekken om een snelle tegengoal te vermijden. Lokeren scoorde ook maar het doelpunt werd afgekeurd na een fout op de Westelse doelman. Na vijf minuten moest Van Langendonck alweer aan de bak. Koen Persoons verlengde een voorzet met het hoofd maar Van Langendonck tikte over.

Na de blitzstart van de bezoekers vond Westerlo zijn ritme. Davino Verhulst kon in de 11e minuut een goal van Frédéric Gounongbe nog vermijden maar twee minuten later was het toch raak. Aanwinst Evander Sno schakelde Dennis Odoi (foutief) uit en kon Maxime Annys bereiken. Die legde de 1-0 in het mandje. Westerlo kreeg via Jens Cools en Jarno Molenberghs zelfs kansen op de 2-0. Ref Vanbecelaere floot vijf minuten voor de pauze een penalty voor Westel maar kwam daar na overleg met zijn assistent op terug.

Lokeren zoekt maar vindt geen goal

Meteen na rust kreeg Hamdi Harbaoui een goede kans. Hij besloot echter recht op Van Langendonck. Meteen daarna stond het bijna 2-0. Gounougbe werd perfect gelanceerd maar kon oog in oog met Verhulst niet scoren. Daarna ging het tempo omlaag en Lokeren vond aanvallend geen oplossingen.

Remacle en Persoon probeerden het dan maar van ver. Zonder succes. Westerlo trachtte zoveel mogelijk tijd te rekken maar kwam tien minuten voor tijd goed weg. Een doelpunt van de ingevallen Eugene Ansah werd afgekeurd. De grensrechter zag de Lokerse voorzet over de achterlijn gaan. Ansah probeerde het wat later opnieuw maar kon Van Langendonck niet verschalken.

Opvallend:

Promovendus Westerlo pakt op de eerste speeldag meteen de volle buit en dat tegen een team waarvan verwacht wordt dat ze Play-Off 1 zullen spelen. Lokeren moet herbronnen, hoewel de Waaslanders niet bepaald slecht speelden en een aantal goede kansen afdwongen. Lokeren is echter meteen op achtervolgen aangewezen en verloor zijn eerste twee competitieve wedstrijden op een rij.

Hoogtepunten:

1’ Van Langendonck mag zich meteen volledig strekken op een volley van Lokeren-aanvoerder Overmeire.

2’ De bal ligt in het Westelse doel maar de treffer wordt afgekeurd nadat Van Langendonck werd aangelopen.

4’ De bezoekers nemen de wedstrijd meteen in handen. Remacle wordt weggestuurd op rechts. Centraal staat Harbaoui klaar om binnen te duwen, maar Maertens kan nog net de voorzet onderscheppen.

5’ Persoons verlengt een corner met het hoofd. Van Langendonck tikt het leer met één hand vanonder de lat buiten.

11’ Westerlo dreigt voor het eerst en het was bijna raak. Gougnougbe met de kopbal na een vrije trap. Verhulst houdt zijn netten schoon met een zweefsprong. Even later wuift Vanbecelaere de roep om een penalty voor de thuisploeg weg.

13’ GOAL. Het Kuipje davert! Evander Sno mag op links doorgaan nadat hij Odoi uit evenwicht bracht. Hij wacht geduldig met zijn voorzet en ziet aan de tweede paal Annys opduiken. Die blijft beheerst en schuift de 1-0 binnen.

21’ Westerlo heeft vertrouwen getankt na de goal van Annys. Cools test Verhulst met een afstandsschot, de goalie gaat daarna goed plat op de inzet van Molenberghs.

31’ Sno wordt niet aangevallen door Odoi en mikt naar de verste hoek. Zijn poging mist kracht, Verhulst pakt.

39’ Verwarring alom. Vanbecelaere wijst eerst naar de stip nadat Scholz verhindert dat Gounougbe kan afdrukken. Na een gesprek met zijn assistent komt de scheidsrechter terug op zijn beslissing en geeft een doeltrap aan Lokeren.

48’ Scherpe voorzet vanop rechts, Harbaoui besluit recht op Van Langendonck.

52’ De aanvaller wordt op het perfecte moment gelanceerd en staat oog in oog met Verhulst. Hij wijkt uit en schiet dan hoog over.

58’ Een schot van Overmeire wordt nog afgeblokt door Geudens, de herneming van Dutra zoeft enkele meters over de Kempense kooi.

61’ Apau is van zijn positie weg en dus moet Geudens proberen Remacle af te stoppen. Die knijpt naar binnen, Van Langendonck pakt het grondscherend schot.

77’ Vanaken met de doorsteekpass naar Persoons. Die haalt meteen de trekker over: naast. Een voorzet naar Harbaoui was wellicht een betere optie geweest.

81’ Ansah duwt een voorzet tegen de netten maar opnieuw gaat het feestje niet door. De Lokerse voorzet wordt nog lichtjes aangeraakt door Apau. De assistent-scheidsrechter is van oordeel dat de bal daarna de achterlijn heeft overschreden.

86’ Eindelijk nog eens een vloeiende combinatie van Lokeren. Van Langendonck laat zich niet verrassen door het schot van Ansah.