© © Michel Wijne

Luchtballon botst tegen verlichtingsmast tijdens Balloonmeeting

In het Oost-Vlaamse Eeklo is zaterdagavond een luchtballon tegen een verlichtingsmast blijven hangen tijdens de AVS Balloonmeeting. Dat werd vernomen bij de brandweer en de lokale politie. De brandweer moest twee inzittenden met een hoogtewerker bevrijden uit de ballonmand, maar niemand raakte gewond.

Het incident gebeurde tijdens de 29ste AVS Balloonmeeting, waar elk jaar tientallen ballonnen uit binnen- en buitenland en in verschillende vormen opstijgen. Een ballon botste bij het opstijgen tegen een verlichtingsmast en bleef hangen. ‘Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog niet duidelijk’, zegt commissaris John Van Acker van de lokale politie Meetjesland centrum. ‘De brandweer heeft met een hoogtewerker de twee inzittenden uit de mand bevrijd.’

Achtergrondinfo maandag in Het Nieuwsblad editie Meetjesland-Leiestreek

Luchtballon vliegt tegen paal in Eeklo

In het Oost-Vlaamse Eeklo is vrijdagavond een luchtballon tegen een verlichtingsmast blijven hangen tijdens een balloonmeeting. De brandweer moest twee inzittenden met een hoogtewerker bevrijden uit de ballonmand, maar niemand raakte gewond.

Het incident gebeurde tijdens een evenement waar elk jaar tientallen ballonnen uit binnen- en buitenland opstijgen. Volgens getuigen namen er een honderdtal ballonnen deel. Een ballon botste bij het opstijgen tegen een verlichtingsmast en bleef hangen. "Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog niet duidelijk", zegt commissaris John Van Acker van de lokale politie. "De brandweer heeft met een hoogtewerker de twee inzittenden uit de mand bevrijd. Niemand raakte gewond maar de balloonmeeting ligt momenteel stil."