© AFP

-

Usain Bolt op Gemenebestspelen: ‘Ben volledig fit’

De Jamaicaanse sprinter Usain Bolt is zaterdag in Glasgow aangekomen om deel te nemen aan de Gemenebestspelen. De wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter is naar eigen zeggen volledig hersteld van een voetblessure.

Wereldster Bolt is één van de blikvangers op deze Gemenebestspelen. Een voetblessure verstoorde zijn voorbereiding, maar nu zou de Jamaicaan wel fit zijn. ‘Ik ben hier om te lopen, en dat zal ik dan ook zeker en vast doen’, aldus Bolt, die enkel meedoet in de 4x100m. ‘Mijn blessure is genezen, en ik heb veel kunnen trainen. Ik ben in goede doen, maar neem mijn tijd. Ik wil mezelf niet over de limiet duwen en opnieuw geblesseerd geraken.’

Bolt kijkt er naar eigen zeggen erg naar uit om aan de start te verschijnen in Glasgow. ‘Ik had op voorhand al aan mijn trainer gezegd dat ik absoluut wilde deelnemen. Ik leef voor mijn fans, en als ik op de baan stap wil ik hen entertainen. Ik zal dan ook mijn uiterste best doen om mijn fans een show te bezorgen’, besloot ‘The Lightning Bolt’.

(belga)