© Belga

Oleg Iachtchouk keert terug naar Anderlecht

Anderlecht haalt een oude bekende terug: Oleg Iachtchouk, de voormalige spits van paars-wit, krijgt vanaf maandag een belangrijke functie in de jeugdopleiding van de Brusselse club, Iachtchouk wordt de nieuwe trainer van de U14.

jvh

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Jean Kindermans, hoofd opleidingen, is erg gelukkig met de nieuwe aanwinst: 'Oleg is een zoon van Anderlecht bovendien die als speler beantwoorde aan het profiel van de RSCA speelstijl. Snel, aanvallend en technisch erg onderlegd. Wij zoeken voortdurend naar ex spelers met een staat van dienst die onze jonge talenten beter kunnen maken. Met Oleg Iachtchouk slaan we een voormalige RSCA speler aan de haak met een indrukwekkende staat van dienst.'

Ook Iachtchouk zelf is gelukkig met deze stap: 'Ik heb veel aan paars wit te danken. Mijn ouders zijn nog steeds werkzaam in Neerpede en ik kom er omzeggen elke dag over de vloer. Voetbal is mijn leven. Ik woon op een boogscheut van het jeugd- en opleiding centrum. Ik ben altijd met RSC Anderlecht verbonden geweest. Dat ik mijn kennis en ervaring nu mag overbrengen op de jonge talenten van RSCA is niet alleen een eer, het voelt ook als thuiskomen', aldus de voormalige spits.

Iachtchouk speelde van 1996 tot 2006 119 competitiewedstrijden voor paars-wit. Daarna ging hij nog uitbollen bij het Griekse Ergotelis (2006-2007), Cercle Brugge (2007-2013), KVC Westerlo (uitleenbeurt in 2013) en BX Brussels (2013-2014).