Brett Jacobs verovert brons op BK BMX

Onze landgenoot Brett Jacobs (15) heeft op het wereldkampioenschap BMX in het Nederlandse Rotterdam brons behaald. Het goud ging naar de Amerikaan Michael Gonzales, het zilver was voor de Zwitser Noah Breschan.

Aan het wereldkampioenschap BMX in Rotterdam nemen momenteel ruim 2.800 jongeren deel. Onze landgenoten rijden er een sterk kampioenschap. Niet alleen is er de bronzen medaille van Brett Jacobs in de categorie “boys 15”, Marthe Goossens veroverde haar eerste wereldtitel bij de meisjes 12 jaar. Daarmee doet ze beter dan haar derde plaats van vorig jaar. Twee weken geleden greep ze ook al haar vierde Europese titel.

Bij de Girls 10 jaar stond er ook dit jaar geen maat op de Limburgse Kjelle Poets. Zij werd voor de vierde keer op rij wereldkampioene.

Op het WK moeten dit weekend ook nog enkele andere landgenoten aan de bak, onder wie bij de vrouwen elite Elke Vanhoof, die er op gebrand is om een goede prestatie te leveren na haar valpartij in de EK-finale twee weken geleden in het Deense Roskilde.