Sarah Missinne (100 m horden) en Aurele Vandeputte (800 m) stoten door naar halve finales

Sarah Missinne heeft zich vrijdag op het WK atletiek voor junioren in het Amerikaanse Eugene (Oregon) geplaatst voor de halve finales van de 100 meter horden.

jvh

De Gentse won de vierde reeks in 13.38 (persoonlijk record), goed voor de vijfde tijd van alle deelneemsters. De eersten van de vier reeksen en de vier beste verliezende tijden gaan door naar de halve finales, die zaterdag plaatsvinden.

Aurele Vandeputte stootte op de 800 meter ook door naar de halve finales. Hij finishte als vierde in de vijfde reeks. Zijn chrono (1:49.40) was goed genoeg om nog opgevist te worden. De eerste drie van elke reeks en de zes beste verliezende tijden gaan door naar de halve finales, die zaterdag plaatsvinden. Vandeputte treedt daarin aan met de vijfde beste tijd van alle halvefinalisten.

Jarne Duchateau werd in het speerwerpen uitgeschakeld in de reeksen. Hij slaagde er niet in zijn speer 72m ver te werpen of in de top 12 te eindigen, noodzakelijk om de finale te bereiken. Duchateau werd 13e in zijn reeks, met een worp van 61m20.