Otto Vergaerde belandt net naast podium in scratch

Belofte Otte Vergaerde is vrijdag vierde geworden in het onderdeel scratch op het EK voor junioren en beloften in het Portugese Anadia. Het goud ging naar de Fransman Benjamin Thomas. De Brit Oliver Wood en de Wit-Rus Raman Ramanau vervolledigden het podium. Een andere landgenoot, Lindsay De Vylder, behaalde de 12e plaats.

jvh

Vergaerde, die begin juli op een internationale pistemeeting in Polen de scratch won, hoopte vooraf op een plaats op het podium, maar valt er dus nipt naast. Wel is hij, samen met Jasper De Buyst, de grote favoriet voor het EK ploegkoers dat zondag nog wordt verreden.

In het onderdeel omnium staat onze landgenoot Jasper De Buyst momenteel vijfde in de stand na drie onderdelen. Vorig jaar kroonde hij zich tot Europees kampioen in deze discipline. Zaterdag wordt de tweede, en laatste, dag in het omnium afgewerkt.

Bij de junioren ziet het er goed uit voor de Belgen. Robbe Ghys bezet momenteel de eerste plaats na drie onderdelen in het omnium.

Bij de vrouwen juniores behaalde Lenny Druyts de achtste plaats in de scratch. Jesse Vandenbulcke werd 15e. De Italiaanse Elena Bissolati won goud.

Gilke Croket werd dan weer achtste in de scratch bij de vrouwen beloften, Sarah Ingelbrecht realiseerde de 11e plaats. Het was de Russische Tamara Balabolina die het goud pakte, voor haar landgenote Alexsandra Goncharova. De bronzen medaille was voor de Italiaanse Elena Cecchini.

Het EK duurt nog tot en met zondag.