© Johnie Vanhees

Neos Borgloon op bezoek bij Coca-Cola

Neos is op bedrijfsbezoek geweest bij Coca-Cola.

Johnie Vanhees

Dankzij de educatieve bedrijfsbezoeken die Coca-Cola organiseert in haar vestiging in Wilrijk, konden de Neos-leden een toffe en leerrijke verkenningstocht meemaken doorheen een wereld vol economie, ecologie, techniek en werkgelegenheid, die zich aan de hand van videofilms, het verhaal van de bedrijfsgids en natuurlijk een rondleiding doorheen de productieafdeling voor hen openbaart.

Voorafgaand aan de rondleiding doorheen het productiecentrum, geeft een professionele gids een presentatie over 'de boeiende wereld van een bedrijf', en moest er met behulp van een tablet heel wat quizvragen worden opgelost. De gids vertelt over de rijke geschiedenis van Coca-Cola, over werkgelegenheid en de talloze beroepen die bij Coca-Cola aan de slag zijn, over reclame en sponsoring en over de vele andere aspecten die bij een modern bedrijf komen kijken.

Daarna kregen zij, voorzien van een hoofdtelefoon, een rondleiding doorheen het productiecentrum. Zagen hoe de frisdrank gemaakt wordt en hoe hoogtechnologische machines tot 66.000 flesjes per uur afvullen.In het laboratorium waren zij getuige zijn van de kwaliteitscontrole. Aan het eind van het productieproces kon men het eindproduct van de band zien rollen en op de vrachtwagens geladen worden voor transport naar alle uithoeken van het land. Dat eindproduct werd natuurlijk ook uitgebreid geproefd.Na deze boeiende namiddag werd zoals de traditie het wil, het avondmaal gebruikt in een fijne en gezellig gelegenheid.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio