© EPA

Azerbeidzjan krijgt Grote Prijs vanaf 2016

Het Formule 1-circus blijft maar uitbreiden. Vanaf 2016 trekken de renstallen en paddocks voor het eerst naar Azerbeidzjan, waar de Grote Prijs van Bakoe in het leven zal geroepen worden. Het contract werd vrijdag ondertekend.

Het was de Azerbeidzjaanse minister van Sport Azad Rahimov die vrijdag in een persmededeling het heuglijke nieuws bekendmaakte. ’Het akkoord is nu ondertekend’, aldus Rahimov. Het event zal beschouwd worden als een van de Europese GP’s.

Het contract treedt vanaf 2016 in voege. De loopduur zou nog niet vastgelegd zijn. ‘Het doel is om het parcours langsheen de mooiste straten en bezienswaardigheden van Bakoe te loodsen’, aldus nog Rahimov.

Dat Azerbeidzjan een Grote Prijs krijgt was al langer bekend. Eerst was er zelfs sprake van om dit seizoen al te debuteren in Bakoe. Eerder deze week sloot F1-baas Bernie Ecclestone ook al een akkoord over een Mexicaanse GP vanaf 2015. In het Amerikaanse magazine Forbes wilde Ecclestone nog niet zeggen welk circuit op de kalender plaats moeten ruimen voor de nieuwkomer. Er mogen maximaal 20 GP’s gereden worden per seizoen. Dit jaar worden er 19 circuits aangedaan, waaronder nieuwkomer Sotsji (Rusland).

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: